🐣لون صفار البيض عمره ما كان علامه علي جودة البيضة وفايدتها
ومش قاعدة أن الصفار الاغمق اللي يميل للون البرتقالي
يبقي صفار بيض بلدي
القصة تتلخص في كلمتين ...نوع العلف.وظروف التربية
الأعلاف اللي فيها نسبة ذرة اكتر خاصة الذرة الصفراء
غنية جدا بمادة الكاروتين..والبيتاكاروتين...ودي المسؤول الأول عن الصبغات المختلفة للألوان
وعشان دائما الفراخ البلدي متربية في البيت ومعظم اكلها دشيشة وذرة ..فدا بيبقي واضح
كمان المزارع اللي بتزود نسبه الذرة في الأعلاف وبتربي في بطاريات تربية سليمة ..بردو بنلاحظ اختلاف لون الصفار عن أي نوع تربية تحت ظروف مش صحية واعلاف مش قيمة
ولكن
لا يؤثر ذلك ابدا علي جودة البيض وفوائده
طيب اللون الاسود الصفار بعد السلق
دا بيبقي بسبب سلق البيض فترة طويلة وتركه في مايته السخنه فترة أطول بعد السلق ففيه جزء من حديد الصفار يتفاعل مع جزء من كبريت البياض ويتحول للون الاسود دا ولا ضرار في اكله
المركز البيطري
إرسال تعليق